Het Atelier

HET ATELIER

Atelier Limes is een kleinschalig maar multidisciplinair ontwerpbureau. Door mijn brede expertise lever ik adviezen en ontwerpen voor uiteenlopende projecttypen, van particuliere woningen tot grootschalige projecten. Als architect vertaal ik functionele behoeften en wensen in verrassende, ontwerpen, met aandacht voor omgeving, duurzaamheid en historische achtergrond. Ik ben in iedere fase van een plan inzetbaar, of het nu gaat om de creatie van een conceptueel schetsontwerp, de verrijking van een voorlopig ontwerp,

of het uitwerken van een definitief ontwerp.  

Uw eigen woonhuis bouwen?

VISIE

Het is mijn ambitie om door ruimtelijke ontwerp een bijdrage te leveren aan een duurzamere en kwalitatief betere woon-, werk- en leefomgeving. Dit doe ik door gebruik te maken van mijn inzicht, ervaring en intuïtie op het gebied van kleuren, materialen, proporties, bouwkunde, duurzaamheid en functie. Omdat je als architect met ieder gebouw de omgeving beïnvloedt, is het voor mij essentieel om te ontwerpen en bouwen met respect voor de mens, omgeving, milieu en natuur. Ik zie mij zelf als ambassadeur voor leefruimte: 


we mogen en kunnen niet alles volbouwen. Er moet ruimte over blijven om buiten de natuur om ons heen te voelen, in een ruim opgezette stedelijke omgeving. Ook het zorgvuldig omgaan met cultureel erfgoed is een van mijn speerpunten.

Herbestemming en renovatie is van groot belang in een tijd waar de historische gelaagdheid vaak moet wijken voor nieuwbouw. Ik ga graag op zoek naar het evenwicht tussen radicaal vernieuwend ontwerpen en het beschermen van ons culturele erfgoed.

'Ruimtelijk ontwerp in harmonie met verleden & omgeving staat voor mij centraal’

 

DIT BEN IK

A.E. (Anne) Teunissen

MSc Architectuur & Design (architecte)

Download digitaal visitekaart

Ik ben geboren in Denemarken, waar ik in 2002 ben afgestudeerd als aan de faculteit Bouwkunde & Wetenschap aan de Aalborg Universiteit. In 2002 ben ik verhuisd naar Nederland en inmiddels ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen. Na meer dan zestien jaar ervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde architecten en architectenbureaus zoals Atelier PRO, Bloemen Architecten & Archi-tech Architecten, was het in april 2019 tijd om mijn ambities door te zetten: een eigen architectuurbureau beginnen. Met Atelier Limes verwezenlijk ik mijn dromen als zelfstandig architect.

Anne Teunissen MSc

HEEFT U EEN VRAAGSTUK?

Bent u benieuwd hoe we uw hulpvraag kunnen aanpakken, wat dat inhoudt & wat de kosten zijn hiervan? Gaat u uw een woonhuis bouwen of verbouwen, uw bedrijfspand uitbreiden of heeft u een sparringpartner nodig bij een stedelijk ontwikkelingen?

Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.